Anonym (ikke efterprøvet)

Det er Ales af Jon Fosse

Fjorden, fjeldet og mørket: Skelsættende og dramatiske episoder i en norsk familie, reflekteret gennem Signe, der som ganske ung mistede Asle og nu som gammel erindrer og fletter deres livs historier sammen.

Sorg og død i børnebøger

Bøger til børn og unge der på forskellige måder handler om sorg, sygdom og savn. De første bøger er til mindre børn og de sidste er ungdomsbøger med forskellige indgange til sorgen og det at miste. Vis alle boglister

Når violerne blomstrer

Er du til feel-good romaner med romantik, mysterier og maleriske scenarier, er du garanteret en hyggelig læseoplevelse.

Udstrakt landskab

Om at forelske sig på tværs af kontinenter og næsten miste sig selv og hinanden. En roman der på eminent vis indkapsler længslen i følelsesmæssig og konkret fysisk forstand.

Månen flytter med

Mona har mistet sin mor og prøver at genkalde sig fornemmelsen af hende ved at opsøge de steder, hvor minderne bor. Smukt illustreret bog beskriver sorgen i et barns liv.

Efter syndfloden

Fremtidsroman om en oversvømmet verden, hvor piraterne hærger og befolkningen kæmper for ressourcer og landjord.

Kære morfar

Smuk billedbog på rim om en pige, der har mistet sin elskede morfar og beslutter sig for at besøge ham i himlen. 

Pissemyre

Lars Daneskov har endnu engang skrevet en varm og vedkommende bog, denne gang om den svære, spirende pubertet.

Liv life leben vie love

Med et skarpt blik for sine personer viser Mette Vedsø verden gennem teenageøjne i indtagende og smuk historie om venskab, identitet, troskab og heste.

Drengen fra Napoli

I 1946 ændres 7-årige Amerigos verden, da hans mor sender ham med kommunistpartiets børnetog til det rigere Norditalien, i  rørende historie om at høre hjemme to steder.