Anonym (ikke efterprøvet)

Dostojevskijs sidste rejse af Leif Davidsen

Leif Davidsen var DR's udenrigskorrespondent i Moskva i 80'erne, en stilling han blev udpeget til meget mod sin vilje, da han meget hellere ville tilbage til Spanien, hvor han havde været freelance journalist nogle år tidligere. Desuden mente han ikke, at der kunne være noget særligt…

Om nej

Denne lille udgivelse er en del af Gyldendals Kolibri-serie og et godt sted at starte, hvis man ikke kender Brinkmann. Psykologi til inderlommen med udgangspunkt i et lille, vigtigt ord.

Som gjaldt det livet : til den nye klimabevægelse

Forfatteren kobler klimakrisen sammen med den voksende økonomiske ulighed og ser de unges klimaoprør og det spirende sociale oprør som symptom på et kriseramt demokrati samt som et krav om grundlæggende forandringer af måden økonomien og samfundet er indrettet på

De stridbare danskere

Hvad skete der i folkedybet efter enevælden og før demokratiet? I en aldeles forrygende bog fortæller forfatteren om vigtige og meget vedkommende begivenheder i danmarkshistorien.

Samfundsglæde : sammen kan vi selv

Nørretranders spår, at resignationens, ironiens og sarkasmens tid er ved at være forbi, og at vi i stedet – anført af ungdommen – skal elske samfundet.

"Stjernen af Afrika" : en rejse ud i rummet

Science fiction. I år 3000 lever Jordens folkeslag i fordragelighed. Imidlertid truer en global nedkøling stabiliteten. Kan der findes en løsning på klimakrisen? Et hold af dristige sjæle vil flyve en raket til Månen, hvor der forhåbentlig gemmer sig svar

Skyggebokser

Mød en kvindelig verdensmester i boksning, en cop watcher og en tidligere nynazist – alle tre skæbner fra samfundets skyggesider i dagens New York City.

Lovord : 10 advokater i 100 års Danmarkshistorie

Et 100-års jubilæumsskrift for Advokatsamfundet lyder ikke umiddelbart spændende, men hvis man sætter den rette mand til at beskrive de rette personer, bliver det vedkommende og interessant.