Anonym (ikke efterprøvet)

Hans Scherfig: Den forsvundne fuldmægtig

Der er bøger, man har læst i sin ungdom, og som altid vil hænge i bevidstheden. Hans Scherfigs »Den forsvundne fuldmægtig« er en af disse for mit vedkommende.

Elementarpartikler af Michel Houellebecq

Gennem de to halvbrødre Michels og Brunos følelseskolde liv som henholdsvis genforsker og seksuelt frustreret gymnasielærer tegnes et dystert billede af 68-generationens børn og menneskets fremtid ved årtusindeskiftet. Her obduceres det 20. århundredes menneske og dets egoisme, grusomhed og vrede.…

Ind af Thure Erik Lund

"At give fanden i det hele", og så går den midaldrende mand i en foruroligende bog, som handler om selv at mærke efter, når verden larmer, og meningstyranniet hersker.

Byen og verden af Peer Hultberg

Hundrede korte kapitler, som hver fortæller en skæbne, samler sig til et portræt af byen Viborg med alle dens understrømme. Den danske provinsby i fugleperspektiv. Fortælleren betragter byen, løfter på tagene og beretter, hvad der sker og bliver sagt i hjemmene. Det er ikke altid, som man tror.

Isola af Madeleine Hessérus

Fascinerende svensk roman om en kvinde, der får storbyallergi og tager på skovtur – i 12 måneder, måske mere. Tessa Björk er en travl 38-årig ortopædkirurg, som netop har fået tilbudt en overlægestilling. Men hun er meget i tvivl, om hun skal tage imod, for der er ligesom noget galt i hendes liv.