Anonym (ikke efterprøvet)

Bag lukkede døre af B. A. Paris

Uudholdelig spænding og rædsel bag lukkede døre. Det er så afgjort den mest uhyggelige bog, jeg længe har læst. Jeg kan slet ikke holde op med at tænke på den, så stort et indtryk har den gjort på mig. Der gik et stykke tid, inden det gik op for mig, hvor gennemført ond og mørk historien er. Det…

Den stumme død af Volker Kutscher

Vellykket gensyn med kriminalassistent Rath i denne krimi i førkrigstidens Berlin. ”Weinert tog drejebogen i hånden og studerede den eftertænksomt. En uskyldig drejebog som tidsplan for en morder?”

Bølger

En badeby er scene for en ulykkelig kærlighedshistorie og en ironisk skildring af adelige normer og sociale omgangsformer i denne vidunderlige roman fra 1911.

Den korte historie om England

Englands historie er farverig og langt hen ad vejen Games of Thrones overlegen i drama og familiefejder. Det kan læses ud af denne skitsering af den europæiske stormagt. 

Den hvide kirke

Kan man løbe fra sin families synder? Spændende roman om racisme og behovet for at høre til.

Kina i ti ord

Essays der tager udgangspunkt i ord som fortæller noget om Kina, samfundsmæssigt eller kulturelt

Samfundsglæde : sammen kan vi selv

Nørretranders spår, at resignationens, ironiens og sarkasmens tid er ved at være forbi, og at vi i stedet – anført af ungdommen – skal elske samfundet.

Statsborger

At være sort i USA, betyder at man automatisk er underlagt en bevidst eller ubevidst racisme, i tværmedial lyrik udstiller forfatteren det amerikanske samfund