Anonym (ikke efterprøvet)

Oldtidssagaerne - Bind 7 og 8

Pragtudgivelsen af de norrøne oldtidssagaer afsluttes med disse to bind, der indeholder en del sagaer, men også i bind 8 en række totter.

Vildmark

Forskeren Bernhard er på en videnskabelig ekspedition til Vatnajökull. Efter en ulykke, forsøger dyrlægen dr. Lassi at hjælpe ham. På sygesengen fortæller Bernhard om sin dramatiske barndom, men blander det sammen med historisk viden og historier fra området.

Oldtidssagaerne, bind 1

Oldtidssagaerne har fra gammel tid spillet en enorm rolle for vores viden om den ældre danske historie; uden oldtidssagaerne ville den danske sagnhistorie ganske enkelt være både kortere og kedeligere. 

Den kvindelige saga

Digte. Epos om ti islandske kvinder fra de islandske sagaer, der hver især bliver hovedperson i sin egen saga og sang. Fantasien og poesien som basis for det oprindeligt fortællende er skrevet som en hyldest til de kvindelige værdier

Raseri

Efter 40 års strid og hævnaktioner er der håb om fred i Island - To af de mest magtfulde høvdinge og hidtidige fjender, forener deres børn ved ægteskab - Dette bliver forhåbentlig begyndelsen på en fredeligere tid - Eller gør det?

Hvor skygger ruge

Krimi fra Island, hvor Boston-betjenten Magnus Ragnarsson udstationeres for at hjælpe med opklaringen af et mord på en litteraturprofessor. En sag, der har dybe rødder i sagatidens Island

Snorres sidste dage

Året er 1241, skjalden, sagaskriveren og høvdingen Snorre er træt og ældet, han sidder på sin gård på Island - Han har ry for at have været magtsyg og grådig. Bør han frygte for sit liv? Hvem vil komme til at svinge sværdet?

Vikingerne kommer!

Billedbog. Otte moderne vikingefortællinger, hvor vi bl.a. hører om Thorfinn den Tonedøve, Erik Bersærk og Catla den Kloge. Krydret med faktaafsnit om vikingerne