Anonym (ikke efterprøvet)

Helle, Merete Pryds - Oh, Romeo

Merete Pryds Helles roman Oh, Romeo er en moderne genskrivning af Shakespeares klassiker Romeo og Julie. Og tro mod sit forlæg skorter det ikke på dramatikken.

Helle, Merete Pryds - Fiske i livets flod

Fortidens mystiske, fjerne tider og nutidens kaotiske nærvær fletter sig ind og ud af hinanden i labyrintiske historier i Merete Pryds Helles roman Fiske i livets flod.

Ramsland, Morten - Hundehoved

Ligesom kubismen ikke lod sig nøje med ét perspektiv på tingene beskriver Ramsland på samme måde virkeligheden som undvigende og flertydig i slægtskrøniken Hundehoved.

Green Jensen, Bo - Rosens veje

I Rosens veje viser Bo Green Jensen, hvordan forskellige tråde, stemmer og billeder spiller en afgørende rolle for den enkeltes erkendelse af sin tilstedeværelse i verden.

Høeg, Peter - De måske egnede

Peter Høeg har opnået en for en dansk forfatter sjælden succes. De måske egnede handler om et socialt eksperiment på en københavnsk privatskole.Skrevet af cand. mag. Karina Bramsgart, maj 2013 Peter Høeg debuterede i 1988 med romanen Forestilling om det tyvende århundrede, men kendes nok bedst for…

Grøndahl, Jens Christian - Lucca

Kærlighedens veje er grundtemaet i Jens Christian Grøndahls hidtil største succesroman Lucca, som handler om to menneskers liv, der tilfældigt kommer i berøring med hinanden.

Holm, Benn Q. - Hafnia punk

Hafnia Punk af Benn Q. Holm  er ikke en roman i traditionel forstand, men snarere en lang række glimt af livet i en storby i 1997.