Anonym (ikke efterprøvet)

Biernes hemmelige liv af Sue Monk Kidd

En dramatisk og rørende sydstatsroman om en ung hvid pige, der finder tryghed hos en flok sorte kvinder.  Det er en dramatisk og rørende historie fortalt af Lily Owen, en begavet, men ensom og skyldbetynget hvid pige på 14 år. Hun bor i 1964 i en lille by i South Carolina sammen med sin…

Hej Nostradamus! af Douglas Coupland

Coupland har gjort det igen: han har taget nogle af tidens STORE SPØRGSMÅL: liv, død, Gud, formål med det hele... og lige givet dem en tur i centrifugen. Startscenen er en Columbine High-massakre, og hvad den gør ved udvalgte hovedrolleindehavere og resten af deres liv.

Julie - en lydig pige af Anne Karin Elstad

En tragisk familiebegivenhed tvinger 18-årige Julie til at forlade sin plads i Kristianssund for at tage hjem og hjælpe til i familien – for Julie er en lydig pige.

Frelst af Lee Smith

Sydstatsroman om Florida Grace Shephard, der vokser op i en fanatisk religiøs familie. Grace rejser rundt sammen med sin familie, der består af forældrene og 5 søskende, i 50'ernes USA. Faderen, der er leder af en grotesk religiøs sekt arrangerer møder, hvor en del af det religiøse ritual under…

Marianergravens brud

Det er udfordrende, grænsende til frustrerende, men også æggende. Hvad pokker stiller man dog op med sådan en hermetisk billedblitzende rebus, der nægter at gå op?

Trold

I Rasmus Daugbjergs ’Trold’ bløder menneskene og naturen om kap i en grum fortælling om magtbegær, tankeløse ugerninger og straf.

De sataniske vers

Rushdie tager afstand fra fanatisme og kritiserer enhver form for intolerance. Hans forkætrede roman er morsom, tragisk, fantasirig og underholdende.

Falder for din hånd

Ny eksperimenterende tekstsamling hylder den sumeriske gudinde Inanna og hendes præstinde Enheduanna.

Ti kameler for Ameera

Ameera er en ung arabisk kvinde, som har styr på sit liv, men i familiens øjne mangler hun en mand, før hun er helt i mål. En nutidig Bridget Jones er på banen.

Ikke en del af verden

Stefanie de Valesco har skrevet en stærk og gribende roman om at vokse op som Jehovas Vidne i en moderne verden.