Anonym (ikke efterprøvet)

Blå øje (türkü)

Sanselige og fragmentariske debutdigte beskriver nedarvede traumatiske erindringer.

Hvis vi ikke taler om det

Leonora finder mere under fortidens gulvtæppe, og en forlægger ryger med i fejebakken. Modigt, velfortalt og for det meste vedkommende.

Overleverne

Alex Schulman har skrevet en stærk og uafrystelig fortælling om barndom, fortrængninger og skrøbelige familiedynamikker.

Barnet, der forsvandt

En velskrevet og fængslende roman, der får følelsesregisteret i omdrejninger og handler om, hvor galt det kan gå, selvom man handler af kærlighed og i den bedste mening.

Hjertets nordside

Glædeligt gensyn med Amaia Salazer i gribende spændingsroman, der løfter sløret for Amaias grusomme fortid.

Spejlmanden

Det her er adrenalinsuset, du ikke vil hjem fra! Endnu et nervepirrende krimi-gys med Joona Linna.

Kongeriget

Krimimesteren har for en stund forladt sin genre, men hans thriller, der både er en familiehistorie og en hjemstavnsskildring, er lige så spændende og medrivende. 

Den tavse patient

Intens og urovækkende psykologisk spændingsroman om sindets snørklede og overraskende kringelkroge er en vaskeægte pageturner.

Drengene fra Nickel

Ubærlig og nødvendig bog om tiden omkring borgerrettighedsbevægelsens start. Colson Whitehead er en stor stilist og har skrevet endnu et mesterværk.

Overgrebet

Rystende roman om konsekvenserne af voldtægt og fortielser er en af årets helt store læseoplevelser. Den barske og bevægende historie er umulig at lægge fra sig.