Anonym (ikke efterprøvet)

Ditlevsen, Tove - Ansigterne

I Ansigterne bevæger Tove Ditlevsen sig på kanten af virkeligheden i en blanding mellem barsk socialrealisme og blid poetisk følsomhed.

De sidste fire ting af Andrew Taylor

Hvilket sygt sind kan gøre små piger fortræd? Hvor meget skade kan en forælder forvolde sit eget kød og blod? Og kan Gud slet ikke passe på os? Nervepirrende thriller som tager os ind under huden på en psykopat .. 

Den røde drage af Thomas Harris

En morder, der bider sine ofre; en betjent, der tænker som en psykopat; en skruppelløs journalist og en fortid, der ikke vil slippe. Topklassethriller fra manden bag ”Ondskabens øjne”. Anbefalet af bibliotekar Jette S. F. Holst, Middelfart Bibliotek ”Den røde drage” udkom første gang i 1981. Siden…

Ediths dagbog af Patricia Highsmith

Psykologisk gribende beskrivelse af en kvinde, der langsomt går psykisk i opløsning, da hendes mand efterlader hende med deres psykopatiske søn og hans senile onkel. Uden brug af ydre dramatiske virkemidler lykkes det forfatteren at indfange læseren fra første kapitel. Patricia Highsmith er…

Altid om lørdagen af Ruth Rendell

Psykologisk thriller om en psykopat, der med alle midler prøver at vride virkeligheden, så den passer med hans opfattelse: at den pige han elsker også stadig elsker ham.

Ondskabens øjne af Thomas Harris

Psykologisk thriller om samspillet mellem en kvindelig FBI-elev og en bestialsk massemorder, som hun interviewer for at udnytte hans viden om abnorme menneskelige reaktioner i jagten på en anden morder. Anbefalet af bibliotekar Mette K. Jensen, Århus Kommunes Biblioteker Lån bogen på

Garnethill af Denise Mina

Lån bogen på Dette er den 1. del af en serie af en ung, skotsk krimiforfatterinde. Handlingen udspiller sig i Glasgow, og hovedpersonen Maureen er en den slags heltinder, som gør det noget vanskeligt for sig selv.

Birgithe med th

Katrine Marie Guldager har begået endnu en veloplagt og vedkommende roman om en kvinde midt i livet, der er ved at miste fodfæstet.

Fra asken

En række mord slår skår i midsommerstemningen på den svenske ferieø Ulvôn. Trods gode intentioner og et potentielt spændende plot er krimidebuten en træg læseoplevelse.