Anonym (ikke efterprøvet)

Provins og storby - steder i dansk samtidslitteratur

Provinsen, hjemstavnen og storbyen. Ny dansk litteratur er fuld af steder, som på én eller anden måde fortæller en historie om, hvem vi er og kan være. På listen kan du finde et udvalg at markante skønlitterære værker, hvor globaliseringen på én eller anden måde har haft indflydelse på,…

Jeg blev gift med en kommunist af Philip Roth

Enestående portræt af USA i 1950’erne med fokus på Mccarthyismens heksejagt og samtidig et hævngerrigt indblik i forfatterens eget privatliv. ”Jeg blev gift med en kommunist’ er historien om Ira Ringold. Ringold bliver berømt radiostjerne og gifter sig med den sofistikerede skuespiller Eve Frame.…

Livet - en brugsanvisning af Georges Perec

Encyklopædisk romanprojekt med 99 kapitler, der hver især udgør en lille brik i et stort puslespil, fortalt af en alvidende og sprudlende fortæller, som man kun kan bøje sig for. Imponerende!

Judaskysset af Anna Grue

En ung mand findes dræbt, en midaldrende kvinde snydes, og den skaldede detektiv kommer endnu en gang på forsiden af Ekstra Bladet i Anna Grues spændende nye krimi.

Månens mørke side af Nora Roberts

Reece's bil må give op, da hun på sin flugt fra sine problemer ender i en lille by i Wyomings bjerge. Og her vil hun komme til at finde både sig selv igen og måske kærligheden.

Caruso synger ikke mere af Anne Chaplet

Sympatisk tysk øko-krimi med rødder tilbage til tiden før jerntæppets fald. Der var så dejligt ude på landet - og fredeligt. Det var i al fald hvad Paul Bremer troede da han efter skilsmisse og et efterfølgende sammenbrud købte et hus i en lille landsby i Hessen.