Anonym (ikke efterprøvet)

Nattog til Lissabon af Pascal Mercier

Æselørernes bog! Man får lyst til at vende tilbage til hver eneste side. En poetisk og filosofisk rejse i tankernes labyrint og ud over åbne vidder. En bog med visdom og livsfylde.

Alentejo blå af Monica Ali

I den lille by Mamarrosa i Portugal krydses en række forskellige menneskers veje i deres søgen efter et bedre liv. Desværre forbliver deres skæbner læseren noget uvedkommende.

Inez' tårer af Vibeke Marx

Ung, dansk kvindes romantiske kærlighedseventyr i Portugal udvikler sig til et mareridt fyldt med middelalderlig mystik, legender og ritualer. Da Vinci mysteriet-light!

Den duplikerede mand af José Saramago

En filosofisk roman om en mand og hans dobbeltgænger. Hvem er jeg, og hvem er vi? Et kendt tema fra den store litteratur, men bogen er også et drama og en farce og er særdeles spændende.Hovedpersonen, Tertuliano Máximo Afonso, er en ca. 40-årig gymnasielærer i historie. Han er lettere deprimeret,…

De tusind mords hotel af Pia Martin

Lån bogen på Pia Martin er en ny dansk krimiforfatter med hang til de gamle engelske krimier. Hun leger med sine personer og præsenterer læseren for sære og overdrevne karakterer, der på humoristisk og ironisk vis minder om Agatha Christie.

Pandoras æske

20 år efter sin traumatiske skilsmisse finder præsten Inger papirerne frem igen. Ikke kun for sin egen skyld, men også i forhold til datteren, der som 8-årig endte hos sin småpsykotiske far

Nattog til Lissabon

En mand bryder op fra sit velordnede liv i Bern og tager toget til Lissabon for at lede efter alt om forfatteren de Prado, hvis bog han har fundet i et antikvariat, og som han er blevet fuldstændigt bjergtaget af. Filmatiseret i 2013 af Bille August under titlen "Night Train to Lisbon"

Kvintessensen

Labyrintisk beretning om portugisiske José Carlos Pessanha, der mister alt under Nellikerevolutionen i 1974 og drager til Macau i Kina, møder kvinden Iluminada og bruger de næste 25 år på at lære om afstanden mellem mennesker og kulturer