Anonym (ikke efterprøvet)

Reuter, Bjarne - Når snerlen blomstrer

I ungdomsklassikeren Når snerlen blomstrer tegner Bjarne Reuter et billede af ungdomslivet, og de genvordigheder, vi alle skal gennemleve i overgangen mellem barn og voksen.

Tafdrup, Pia - Springflod

Pia Tafdrup var én af de mest markante kvindelige lyrikere i 1980'erne, hvor 'Springflod' fra 1985 samtidigt repræsenterer det mest kropspoetiske værk i perioden.

Sørensen, Knud - Marginaljord

I novellesamlingen 'Marginaljord' stiller Knud Sørensen kritiske spørgsmål til udviklingen i landområderne. Knud Sørensen er uddannet landinspektør og har været dagbladsanmelder ved Aktuelt og Jyllandsposten. Han debuterede som forfatter i 1952 i tidsskriftet 'Hvedekorn', men hans første…

Thorup, Kirsten - Himmel og helvede

Med sit blik på mennesket åbner 'Himmel og helvede' op for flertydigheden frem for entydigheden, og der bliver insisteret på forandringen som en menneskelig mulighed. Kirsten Thorup debuterede i 1967 med digtsamlingen 'Indeni – udenfor', og med den titel anslog hun fra start af grundproblematikken…

Svendsen, Hanne Marie - Guldkuglen

Slægtsromanen Guldkuglen bæres frem af en række overnaturlige elementer, der afspejler Hanne Marie Svendsens inspiration fra den sydamerikanske litteraturs magiske realisme.

Willumsen, Dorrit - Marie

Dorrit Willumsen skriver altid om kærlighedens fravær. Om personer, der ikke er elskede, ikke kan elske eller ikke vil. Og den historiske roman Marie er ingen undtagelse.

Stangerup, Henrik - Vejen til Lagoa Santa

I Vejen til Lagoa Santa udfolder Henrik Stangerup en moderne fortælling om menneskets ihærdige søgen efter mening både i forhold til sig selv og sin omverden.

Andersen, Vita - Hva'for en hånd vil du ha'

Vita Andersen er blandt de kvindelige forfattere, der tegner det nye billede af den moderne kvinde. I Hva'for en hånd vil du ha' fokuserer hun på mor-barnforholdet. Vita Andersen (f. 1944) er blandt de kvindelige forfattere,  der er med til at tegne det nye billede af den moderne kvinde, der…