Anonym (ikke efterprøvet)

Helle, Helle - Ned til hundene

Det bliver slået fast allerede i romanens titel. Der er noget umådeligt trygt og dog udefinerligt foruroligende ved at læse Helle Helles romaner. Det gælder i særdeleshed for Ned til hundene, som med sin titel på én og samme gang henviser til en almindelig, konkret dagligdags handling og til det…

Sabroe, Morten - Du som er i himlen

Med Du som er i himlen forener Morten Sabroe det navlepillende, selvsmagende og patetiske med en opløftende selvironi og kærlighed til livet.

Helleberg, Maria - Dagmar

Kontrasten mellem en barndom badet i kærlighed og respekt og et voksenliv i evig kamp og misforståelse var på alle måder overvældende for den smukke, danske prinsesse Dagmar. Som ganske ung kvinde blev den smukke, danske prinsesse Dagmar forvandlet til Ruslands næstsidste kejserinde, Maria…

Larsen, Marianne - Den forelskede unge

Barndommens forunderlige land er fyldt med nye ord og indtryk, der er svære at forstå for den 5 ½ år gamle pige, der er hovedpersonen i Marianne Larsens roman Den forelskede unge.

Dorph, Christian - Afgrundens rand

Afgrundens rand er andet bind i forfatterduoen Dorphs og Pasternaks ambitiøse projekt om at fortælle den sidste fjerdedel af det 20. århundredes danmarkshistorie i en krimiserie.

Blæsbjerg, Kim - Rådhusklatreren

Kim Blæsbjergs frit fabulerende og forførende slægtsroman Rådhusklatreren beretter om livet bag de lukkede døre i fire generationer af familien Lundstrøm.

Smærup Sørensen, Jens - Mærkedage

Mærkedage er en historie om to slægters historie og samtidig en demonstration af, hvad litteratur også kan bruges til: at drille, udfordre og holde et spejl op for læseren.

Frank, Niels - Én vej

Niels Frank fokuserer i sine tidlige digte på at skabe en meditativ tone og at sætte digtet i scene som en proces, der forgpr mens man læser. Dette fremgår tydeligt i Én vej.