Anonym (ikke efterprøvet)

Pigen under gaden af Anders Roslund

Ikke siden Sjöwall & Wahlöö har samfundskritikken i en krimi været så indædt. Det hele foregår i et underafkølet Stockholm og handler om svigt, tab og rigtige mennesker.

Reservatet af Christian Haun Nielsen

Ansigtsløse mennesker og stemmer inde i hovedet, gamle politiskilte og et Århus på vrangen. To mennesker mødes, dog uden den søde musik. En skæv, sort, manisk satire af en dygtig forfatter. Svend Bloch er en politimand, der er sat på en opgave i provinsen af "Hovedkvarteret". Han ved ikke rigtig,…

Philip Pullmans trilogi : Det gyldne kompas, Skyggernes kniv og Ravkikkerten.

Spændende fantasy-romaner, der foregår i et univers, hvor alle mennesker er udstyret med en daimon. På mystisk vis forsvinder flere og flere børn, og det viser sig, at den betagende Mrs. Coulter har et frygteligt projekt, der går ud på at amputere børnenes daimoner, for at se, hvor længe de kan…

Vinterherrens arving : legender fra Ishtaija

Et eventyr om julemandens datter, en menneskedreng, det ældgamle uhyre Krampus og en masse andre gæve uhyrer og meget forskellige karakterer fra filmens og bøgernes verden.

Coraline (Ill. Aurélie Neyret)

En moderne klassiker i ny og fin indpakning. Eventyret er lige så sælsomt og uforklarligt som mange af de gamle tyske eventyr, vi kender så godt. 

Velkommen til Pandorien

Utrolig smuk tegneserie til børn fra ca. 8 år, der elsker farver, flotte illustrationer, fantasy og spænding.

Geminiforbandelsen

Det er svært at være modig, mens man kæmper mod det onde og udtænker planer i paralleluniverser, når man bare gerne vil vide, hvordan man holder op med at tisse i sengen.

Amari og Nattens Brødre

Bogen om Amari er blændende skrevet og tager sin læser med gennem en hvirvelvind af fantastiske begivenheder.