Anonym (ikke efterprøvet)

Nationens tilstand af Douglas Kennedy

Hannah lever i et harmonisk ægteskab med Dan, men to samtidige hændelser får lavinen til at rulle. Bare på grund af ét enkelt fejltrin… Anbefalet af bibliotekar Birthe Werge, Holstebro BibliotekGod eller dårlig?

Hjerte Søster af Chitra Banerjee Divakaruni

En meget smuk kærlighedshistorie, men samtidig en indfølt beskrivelse af almenmenneskelige følelser i en lidt eksotisk verden. Efter at have læst Rohinton Mistrys vidunderlige roman "En hårfin balance" har jeg læst en masse andre indiske romaner i håb om at finde en, der var ligeså god. Med "Hjerte…

7 bøger om abort

Mens vi fejrer 50-året for legaliseringen af aborten i Danmark, håber vi, at denne bogliste vil tjene som en guide til at lede dig gennem de mange facetter af aborten.

Hændelsen

Annie Ernaux genopliver den illegale abort, hun fik foretaget som ung, og gør denne skelsættende hændelse til stor kunst og alles anliggende.

Tolv uger med dig

Velskrevet og veloplagt roman om to blå streger, der ved et skæbnesvangert tilfælde kommer til at knytte to fremmede og umage mennesker sammen.

Jeg nægter at tænke

Hedda på 33 er gravid og vil have en abort, men regeringen har indført en betænkningstid. Hedda nægter at tænke, og det er der kommet en pragtfuld roman ud af.

Det jeg mister

En yngre kvinde befinder sig midt i et følelsesmæssigt kaos. Hendes mor får helt uventet et hjerteanfald, ligger i koma og dør uden at være vågnet op igen. Samtidigt indleder kvinden en affære med en mand, der er gift og har to mindre børn

Alt hvad du ejer

Caspar Eric mestrer at skrive, så man bliver rørt, og denne gang er der noget mere skrøbeligt på spil.