Anonym (ikke efterprøvet)

Social arv

Listen med bøger om "social arv" medtager både romaner og biografier af danske og udenlandske titler. Fælles for dem alle er, at de behandler emner, som arv og miljø, opvækst og forskellige livsvilkår.

Vindueskiggeren

Årets Erling er et vidunderligt og absurd eksempel på, hvor svært det er at være ung mønsterbryder og kunstnerspire uden netværk. Erling Jepsen, når han er bedst. 

Dreng

Ti noveller om en drengs barndom i 1980'erne på Sjælland. Læser man dem i ét stræk, belønnes man med en stemningsfuld og nostalgisk læseoplevelse. Til både novelle- og romanlæsere, og særligt til dem, der husker tidsperioden

Strøm

Vellykket familiefortælling om håndværkere, hashsmuglere og drømmere i Danmark fra 1960’erne til 80’erne.

Min fars død

Madame Nielsen skriver knugende, skønt og spruttende om at elske, foragte, forgå, fortælle og dø i en af årets bedste bøger.

Sorthuset

Melankolien, naturen og persontegningerne udgør en stærk ramme i første del af Peter Mays krimitrilogi fra de De Ydre Hebrider.

Halvt urne, halvt gral

Ubehagelig, angstfyldt debutdigtsamling om utryghed i familien med tanker og tvivl fra en datter, der ikke passer ind. 

Indkredsning II

Carl Frode Tiller kan som få beskrive, hvad der kværner rundt i knolden på os mennesker, når vi skal forstå os selv og andre. Hold op, hvor er det godt!

En skidt knægt

Henning Jensens har skrevet en både barsk og formidabel erindringroman om en barndom med en kærlig far og en dominerende mor med et vanskelligt sind.