Anonym (ikke efterprøvet)

Nyere nordiske kriminalromaner

Norden er stor inden for krimiverdenen - Sverige har altid været helt fremme med masser af spændende forfattere, og Norge og Danmark kommer lige bagefter. Til sidst især Island, som er kommet godt fra start og efterhånden har udgivet en del gode krimier og også Finland.

Vindere af Nordisk Råds litteraturpris

Sidste år skrev Solvej Balle sig ind i rækken af danske forfattere som har modtaget den prestigefyldte pris. Solvej Balle modtog prisen for Om udregning af rumfang. Serien består nu af fire bøger med sikkert sejlende og nøgterne nedslag i en dag, der sidder fast.

På tværs af Norden

Antologien indeholder både undersøgelser af relationerne mellem natur og kultur samt syv illustrerede fortællinger med fokus på klimabelastning.

Årets bedste oversatte bøger 2020

Litteratursidens redaktion har samlet vores bud på de bedste udenlandske bøger fra året, der rinder ud. Vilde, rå og rystende beretninger omkranses af smuk poesi og skarpe portrætter. De foruroligende hændelser og fordækte fejltrin står i kø i det barske og intense indhold. Ubehaget fylder mere…

Performativ biografisme

Om genren performativ biografisme, hvor forfatteren på varierende måder installerer sig selv og andre i litteraturen og dermed blander fiktion og selvbiografi, og hvor adskillelsen mellem liv og værk bliver utydelig. Med læsninger af værker af bl.a. Michael Strunge, Claus Beck-Nielsen og Karl Ove…