Anonym (ikke efterprøvet)

Musik

Romaner kan tale til alle sanser. Hvis en forfatter formår at få læseren til at opleve med både smags- lugte- høresansen er det romankunst på højeste plan. Romanerne på denne liste kredser alle på et eller andet niveau om musikken, så læn dig tilbage og læs og lyt.

Lisbeth Nebelong: Færø Blues trilogien

Når livet er kørt af sporet - eller når det bare drøner alt for effektivt derudad på en snorlige strækning - så er tanken fristende: Hvad mon der ville være sket, hvis… du dengang havde valgt et andet spor. Det er måske en ufrivillig hobby, en del midaldrende (kvinder?) har fået sig. Drømmen om ham…

William Heinesen: De fortabte spillemænd

William Heinesen er færøsk litteratur for danskerne. Men knap så meget færøsk litteratur for færingerne. For han skrev på dansk, og det generede ikke blot de nationale, hjemstavnsfolkene, 200 procents færingerne. Mens hans romaner blev markedsført som færøske i Danmark, blev de generelt ikke anset…

Så længe jeg lever

”Der er noget galt i Danmark”, sang John Mogensen første gang i 1971. Men der var også fut i fejemøget. Mød en mangefacetteret musiker, som både levede for og på trods af sin kunst.

Den fattige spillemand

'Den fattige spillemand' er en smuk, bedrøvelig og uudgrundelig historie; ligesom spillemandens egen utidige, men inderlige musik svæver fortolkningen af den et sted mellem ”en usammenhængende Rækkefølge af Toner uden Takt og Melodi” og en intens kunstnerisk varme.