Anonym (ikke efterprøvet)

Sjælemaleren

Medrivende og dramatisk roman fra Barcelona i starten af 1900-tallet. Om kærlighed, kunst, svig, misundelse og hævn, fortalt så overbevisende, at det er som at være der selv.

Modernismens ansigter

Når verden går i stykker. Ny fremragende bog udforsker modernismens mange udtryksformer.

Solstål

Alle Sjæles Dag vender de døde tilbage. Marcus står i køkkenet og ser tilbage på sit liv. I én lang sætning erindrer han sin kone, børnene, sygdommen og sorgen og ikke mindst tænker han på en verden i forandring og kaos.

Hinkeleg

Som forebyggende middel kan man passende starte her. Med Hinkeleg. Et hovedværk i moderne latinamerikansk litteratur, som i den spansktalende verden har en status svarende til James Joyces Ulysses i den dansk angelsaksiske kulturkreds. 

Solens ærmer

Klassiske modernistiske digte der er mærket af efterkrigstiden herunder jazz- og beat-generationens genre foruden absurdismen, mystik, buddhisme og surrealismen.

Arenamodernisme

Forfatteren viser hvordan forfatterforlaget Arenas udgivelser markerede en litterær position, jævnbyrdig med, men forskellig fra den dominerende konfrontationsmodernisme. Flere af forfatterne i kredsen omkring Arena har hver især eksperimenteret med romanens form og samlet set udvidet genren

De beskrevne blade falder af!

Kortprosa som sprogbevidst og med sans for det absurde og barokke blander genrer og former og mikser høj og lav stil