Anonym (ikke efterprøvet)

Baga Road af Grete Roulund

Lån bogen på En forfærdende roman om ondskab og katastrofe. "Bella vil aldrig vænne sig til Baga Road. Ingen holder af nogen, alle holder af sig selv." Den danske forfatter har et bemærkelsesværdigt forfatterskab bag sig. Hun har fået gode anmeldelser, men er på trods heraf ikke en…

Frodig sommer af Barbara Kingsolver

Barbara Kingsolver har skrevet en kollektiv roman om tre kvinders liv i et et lille samfund i Appalacherne omgivet af en enestående natur.

Én lille fugl

Greta Thunberg – nu som fugl. Ny billedbog for børnehavebørn med fine og sjove illustrationer, der handler om, at ingen er for lille til at gøre en forskel.  

Økopoesi

Poesien spiller en væsentlig rolle i klimalitteraturen, da den ofte anses for at være en genre med en særlig sensibilitet og styrke i forhold til at udforske ændringerne i menneskets natur- og omverdensforhold. Denne liste rummer et udpluk af nyere danske økopoetiske værker.

Den rustne verden - ukrudt

I afsluttende bind af den barske og eminente serie kæmper de fire søskende stadig hårdt for klimaet og retfærdigheden.

Den hvide kirke

Kan man løbe fra sin families synder? Spændende roman om racisme og behovet for at høre til.

Mengele zoo : roman

Mino flygter ind i junglen et sted i Sydamerika efter at militæret har dræbt alle i landsbyen. Minos rejse fører til Mariposa-bevægelsen som, igennem politisk vold, kæmper for det oprindelige folks naturressourcer og mennesker i den tredje verd