Anonym (ikke efterprøvet)

Hærværk af Tom Kristensen

'Hærværk' er en rejse i menneskelig deroute; en grum, men alligevel uimodståelig og fascinerende rejse i forfaldets fodspor.

Ufuldendt april af Ismail Kadaré

Den unge Gjork er fanget i en nådesløs 70 år gammel familiestrid. Vi befinder os på den albanske højslette i mellemkrigstiden, og romanen handler om de ældgamle traditionsbundne love, kaldet Kanun, som udgør højlændernes sædvaneret og moralkodeks.

Vi forældreløse af Kazuo Ishiguro

Hvad gør man, når man ikke hører til nogen steder? Man prøver at falde ind, efterligne de andre, ligne de andre. Hvis tilstrækkelig mange har højre hånd i jakkelommen, når de taler, gør man ligeså. Og så er man som dem. Og dog! Romanens hovedperson, Christopher Banks, voksede op i Shanghai i…

Kriger uden maske

Fængende roman om den oversete danske billedhugger Sonja Ferlov Mancoba, der trodsede konventionerne på mere end én måde.

Du ved ingenting om døden

Under overfladen er intet, som man tror, i denne velkomponerede debutroman. En dragende skæbnefortælling, der tryllebinder sin læser.

Pigen med Leica'et

De fortællermæssige greb, der både strukturerer bogen og bevæger sig rundt om Gerda Taro, hæver Janeczek milevidt over de fleste biografiske forfattere.

En dag mellem to verdenskrige

Franz Hessel skrev i 1924 en lille perle om en dag i mellemkrigstidens dekadente Berlin. En fornøjelig og melankolsk fortælling, der endelig er kommet på dansk.

Mellemkrigstiden

Mellemkrigstiden er tiden mellem de to store verdenskrige, umiddelbart en lidt streng og mørk periode vil mange tænke. Og det er korrekt at der var meget arbejdsløshed, lange køer, sparsommelig mad, men samtidig var det også en periode med mange nye tanker og nye strømninger indenfor kunst og…

The power of the dog

Symbolladet roman er en ubarmhjertig og medrivende udforskning af giftig maskulinitet og egoisme.