Anonym (ikke efterprøvet)

Skytsengel

Sjette bind i serien om privatdetektiven Thomas Ravnsholdt byder igen på både spænding, humor og Christianshavner-idyl. Dansk krimi, når det er allerbedst.

Terroristen fra Nørrebro

Velskrevet og elementært spændende uden at gøre terrorisme til underholdning. Bogen bidrager til en øget forståelse for radikaliseringens væsen.

Lyn fra en klar himmel

Krimi med plot i et let ændret Danmark, hvor Frederik nu er konge. Vi følger over tre dage attentatet på en kvindelig dansk statsminister, hvor politiassistent Klaus Lyn blandes ind i affæren.

Mordbrand

Harry Bosch arbejder som seniormedarbejder i afdelingen for uafsluttede sager og kommer sammen med den ambitiøse unge Lucia Soto på en sag om et muligt attentat på en musiker for ti år siden.

Danskeren der ville dræbe Hitler : en biografi om Jens Peter Jessen

Jens Peter Jessen (1895-1944) vokser op i Tinglev i Sønderjylland og bliver politisk overbevist nazist; Overbevisningen varer ikke ved og vendes til aktiv modstand: Jessen bliver hjernen bag Stauffenberg-attentatet på Hitler i 1944, hvor det desværre ikke lykkes at dræbe Hitler

Gavrilo Princip

Sort/hvid tegnet roman om manden, der ændrede et århundrede og startede Første Verdenskrig. Denne tegneserie er et ypperligt og flot bevis på, at genren kan mere end bare ren og skær underholdning.

HhhH

Overvejelserne i en forfatters skriveproces kan være mange. Romanen 'HhhH' giver et godt indblik i disse, men romanen flyder bedst, når forfatteren bare fortæller historien.

Ikke dø, Sophie

Mordene på ærkehertug Franz Ferdinand og hans hustru Sophie under deres besøg i Sarajevo d. 28. juni 1914 udløste den 1. verdenskrig - Romanen følger på den ene side de to ofre og på den anden side de tre unge serbiske mordere, som venter langs processionsruten med deres skarpladte våben, og…

Lasermanden: en racist ser rødt

Dokumentarisk krimihistorie om jagten på lasermanden, John Ausonius, der i vinteren 1991-1992 i Stockholm skød 11 personer ved 10 forskellige attentater -  Én døde, flere fik mén for livet -  Det eneste ofrene havde til fælles var deres mørke hårfarve.