Anonym (ikke efterprøvet)

Nedsmeltning

Fjerde selvstændige bind af spændingsserien om Ulrik Torp handler om ekstrem klimaaktivisme og er vanligt aktuel og velskrevet.

Gengæld

Endnu en sindssygt spændende historie i et flot sprog om den empatiske actionhelt med den høje moral er oversat til dansk.

Skytsengel

Sjette bind i serien om privatdetektiven Thomas Ravnsholdt byder igen på både spænding, humor og Christianshavner-idyl. Dansk krimi, når det er allerbedst.

Terroristen fra Nørrebro

Velskrevet og elementært spændende uden at gøre terrorisme til underholdning. Bogen bidrager til en øget forståelse for radikaliseringens væsen.

Mordbrand

Harry Bosch arbejder som seniormedarbejder i afdelingen for uafsluttede sager og kommer sammen med den ambitiøse unge Lucia Soto på en sag om et muligt attentat på en musiker for ti år siden.

Danskeren der ville dræbe Hitler : en biografi om Jens Peter Jessen

Jens Peter Jessen (1895-1944) vokser op i Tinglev i Sønderjylland og bliver politisk overbevist nazist; Overbevisningen varer ikke ved og vendes til aktiv modstand: Jessen bliver hjernen bag Stauffenberg-attentatet på Hitler i 1944, hvor det desværre ikke lykkes at dræbe Hitler

Gavrilo Princip

Henrik Rehrs grafiske fortælling om manden, der fik Europa til at eksplodere, er indlejret i en foruroligende, skraveret dunkelhed.

HhhH

Overvejelserne i en forfatters skriveproces kan være mange. Romanen 'HhhH' giver et godt indblik i disse, men romanen flyder bedst, når forfatteren bare fortæller historien.

Ikke dø, Sophie

Mordene på ærkehertug Franz Ferdinand og hans hustru Sophie under deres besøg i Sarajevo d. 28. juni 1914 udløste den 1. verdenskrig - Romanen følger på den ene side de to ofre og på den anden side de tre unge serbiske mordere, som venter langs processionsruten med deres skarpladte våben, og…