Anonym (ikke efterprøvet)

Atlasbjergenes herskere af Gavin Maxwell

Vi er langt væk, fysisk og kulturelt. Klanen Glaoua herskede i det sydlige Marokko i starten af 1900-tallet. Vi ser blodet sprøjte og hoveder rulle – bogstaveligt talt.

Mandelen af Nedjma

Denne bog er noget så sjældent, som en bog skrevet af en arabisk kvinde, der larmende og meget lidenskabeligt bryder med islams tabuisering af sex og kvinders lystfølelse.

Petersborg Express af Simon Glinvad

Petersborg Express er fortællingen om at rejse ud og finde hjem. Klassisk fortællekunst, underholdende, skarpt sanset, varm og til tider rablende morsom.

Den sidste ven af Tahar Ben Jelloun

Gribende, lavmælt fortælling om, hvordan et kort brev brutalt undsiger et årelangt venskab.Optakten til denne gribende roman om venskab er det brev, som Ali modtager fra sin ven Mamed, hvori denne afslutter deres venskab.

Et sted at dø

Det er fortsat de undertrykte og marginaliserede, Abdellah Taïa interesserer sig for i sin seneste roman. Den marokkanske forfatter har aldrig været bedre.

Hævnens gudinde

Krimi - En fest for en flok klassekammerater i sjette klasse bliver crashet og ender i en tragedie, der udløser afsløringen af et ondt spind af økonomisk kriminalitet, menneskelig afstumpethed og børns magtesløshed. Samhørende: Grønt støv; Kald mig prinsesse; Kun et liv; Aldrig mere fri; Hævnens…

Atlasbjergenes herskere

Om brødrene T'hami El Glaoui (1879-1956) og Madani El Glaoui (1866-1918), der styrede store dele af Marokko fra starten af det 20. århundrede til selvstændigheden i 1956. Historie om vold og tyranni, men også om et politisk spil i balancen mellem sultanatet og de franske koloniherrer

Mandelen

Denne bog er noget så sjældent, som en bog skrevet af en arabisk kvinde, der larmende og meget lidenskabeligt bryder med islams tabuisering af sex og kvinders lystfølelse.

Anna Zoë

En typisk "Vita Andersensk" roman om en desperat mors søgen efter sit bortførte barn.