Anonym (ikke efterprøvet)

Hotel Problemski af Dimitri Verhulst

Denne lille perle af en bog gør læseren klogere på et af tidens store, uløste problemer. Den blev til efter et frivilligt ophold i et belgisk flygtningecenter. Den belgiske journalist og forfatter Dimitri Verhulst opholdt sig i en kort periode i 2001 i et flygtningecenter, en pendant til…

Flugten til Europa: et essay om asyl og migration

En journalistisk reportage og politisk kommentar til den aktuelle flygtningekrise, som udgør et humanitært, moralsk og politisk dilemma for Europa. Emne: asylsøgere * flygtninge * migration * flygtningepolitik * Europa * essays ISBN  : hf.

Enmandstelt af Alen Meskovic

Bosniske Miki er 17 og flygtet alene til Danmark. I asylcenteret tænker han på sin familie, musik og piger og på sin fremtid.

Drengen i kufferten

Røde Kors sygeplejersken Nina Borg bliver bedt om at hente en kuffert i en bagageboks på Hovedbanegården og opdager en lille dreng - Snart er hun blandet ind i et speget og livsfarligt spil om kidnapning, organsalg og kriminalitet og planen om at returnere drengen til hans famile er ikke så let som…

Vilde roser

Om mødet mellem mennesker i en lille dansk by og serbiske flygtninge, som bor på flygtningecenteret

Hotel Problemski

Bipul Masli, som er flygtning, fortæller, med sort humor om livet i et belgisk asylcenter, om det trivielle liv, håbet og angsten, og om de venskaber der alligevel kan opstå.