Anonym (ikke efterprøvet)

Daguerreotypier af Karen Blixen

I januar 1951 holdt baronesse Blixen 2 foredrag i den danske radio; hun kaldte sine foredrag ’Daguerreotypier’, og siddende ved kaminen på Rungstedlund fortalte hun om svundne tiders mennesker, deres ideer og virkelighedsopfattelser. Med hendes skarpe vid og skarpe blik for samfundets sammenhæng…

Hvis jeg var mand

Gulliksen bevæger sig kalejdoskopisk omkring maskuliniteten i ærlige og tankevækkende essays om at være far, forfatter og feminist. 

Drømmene maler virkeligheden

Popfænomenet Tobias Rahims digtsamling er en halvnøgen fornøjelse med stavefejl og uskarpe sætninger. Den vækker dog (læse)lyst hos dem, der normalt ikke læser.

Den jeg skulle blive

Identitet, kønsroller og kærlighed kommer under luppen i Gulliksens gribende og hudløse portræt af en midaldrende mand i livskrise.

En fandens mand

Et anderledes indlæg i kønsdebatten, der forsøger at tale mandens sag ved blandt andet at vende en række typiske situationer på hovedet. Meget velskrevet og veloplagt.

Breve fra en kønsforræder

I ni åbne breve til den hvide heteroseksuelle mand gives en indføring i de mest centrale problematikker vedrørende mænds adfærd, bl.a. patriarkatet, sexisme, heteronormativitet, voldtægtskultur samt privilegierigdom og -blindhed.

Mandens byrde

Om maskulin identitet, manderoller, seksualitet, privilegier og begrænsninger fortalt af både mænd og kvinder