Anonym (ikke efterprøvet)

Knorten fra Cork af Chet Raymo

Familiekrønike om en dværg i Irland, der kigger stjerner og fængsler og bevæger os med sine poetiske refleksioner over verdensrummet. Og eksistensens vilkår. En moderne variant af eventyret om skønheden og udyret. Anbefalet af bibliotekar Birgitte Tindbæk, Gentofte Bibliotekerne

Jupiters time af Peter H. Fogtdal

En glimrende historisk roman om en af Danmarks største videnskabsmænd, men også en historie om skepsis over for det nye og fremmede, og kampen for at vinde gehør for fremskridtet.Da jeg var dreng, sagde min morfar altid, at det var vigtigt at gå på toilettet, for ellers kunne det gå mig, som det gik…

Himmelkuglen

Historisk roman forbliver uoriginal, men tjekker boksene af for den gode fortælling og giver et indblik i astronomiens virke i den tidlige oplysningstid.

Mars : myter, magi og missioner

Smukt illustreret, velskrevet og letforståelig fortælling om Mars, vores røde nabo og genstand for talløse spekulationer gennem tusindvis af år.

Academia - den anden komponent

Første bind i en nytænkt alchemy-punkserie handler om rivaliserende universiteter, store skandaler og forbudte venskaber i New York i 1929.

Damen med den bemalede hånd

Hindiuistiske guder, stjernebilleder og forestillinger om det lykkelige Arabien tørner sammen i to mænds møde på den indiske ø Elephanta i morsom og poetisk historisk roman.

Meteorjagten

En must-read for alle fans af Jules Verne for første gang på dansk. Om menneskets forfængelighed, drømme om guld og berømmelse og kamp for at blive den bedste.

En lille bog om universet

Ville du også ønske, at du forstod teorien bag Big Bang? Nu har du rigtigt gode muligheder for netop det. "En lille bog om universet" er skrevet af Anja C. Andersen, der formidler universets skabelse til lægmand.

Nattens gerning

Magtmisbrug, jalousi, fusk og blodig hævn blandt højtuddannede forskere. Thea Vind bliver virkelig udsat for nogle barske ting i denne krimi med et videnskabeligt tvist.