Anonym (ikke efterprøvet)
Artikel

Klassiske Fantasy-romaner

Litteratursiden
Når man taler om fatasy, er der én forfatter, der fremstår som den absolutte urfader. Det drejer sig, som man måske kunne gætte, om J.R.R. Tolkien, hvis superklassikere Hobitten fra 1937 og Ringenes Herre fra 1955 nærmest er synonyme med fantasy overhovedet.
Læs artikel

Astrid Lindgren

Maria Isabel Sanchez Vegara har igen skrevet en vigtig historie. Denne gang om en kvinde som kæmpede for dem, der ikke selv havde en stemme. 

Krigsdagbøger 1939-1945

Den svenske forfatter Astrid Lindgrens (1907-2002) personlige skildring af krigens gang både ude i verden og i Sverige, hvor man får et unikt indblik i dagligdagen i Lindgren-familien.

Jeg lægger dine breve under madrassen

Brevveksling mellem Astrid Lindgren (1907-2002) og Sara Schwardt (f. 1958) , der som 12-årig begyndte at skrive til Lindgren. Fra 1971 til 2002 blev det til en intens brevveksling om Saras følelser, skolegang, opvækst, drømme, problemer og refleksioner, der blev mødt med empati af forfatteren.

Denne dag, et liv

Endelig har vi fået en omfattende Astrid Lindgren biografi, der giver et levende og nuanceret indtryk af mennesket bag bøgerne.