Anonym (ikke efterprøvet)

Drab og delikatesser af Diane Mott Davidson

Kriminalroman om den fraskilte Goldy, der er ved at oparbejde sin cateringvirksomhed, da en forgiftningsulykke er ved at lukke firmaet, og hun må tage fat på at udrede et kompliceret mønster.

Spis! - mad som metafor og motiv i litteraturen

Af Morten Peick, cand. phil i litteraturhistorieMad og litteratur er tæt forbundne størrelser. Det er ikke så mærkeligt, for mad er en stærk metafor i vores kultur, der kan udtrykke alt fra æstetisk…

Spisevaner og personlighed

Af litteraturstuderende Martin LaurbergI en scene i actionfilm-klassikeren The French Connection (1971) tager Fernando Rey en eller anden obskur type musling op af et lille udendørs vandbassin,…

Lykkens café af Judith Ryan Hendricks

Historien om kvinden i 30’erne, som bliver forladt af sin mand og skal begynde et nyt liv, er hørt før, men Judith Ryan Hendricks fortæller den med charme. Wynther Morrison er 31 år og godt gift med den smukke og ambitiøse David, som allerede fra starten af deres ægteskab fortalte hende, hvilke…

Kokken der holdt op med at rødme

For mange kokke. Martin Kongstads roman om restauranternes jagt på michelin-stjerner er til tider både morsom og satirisk, men den er desværre også alt for lang.

Lotte kan ikke li'!

Billedbog. Lotte synes kålen lugter grimt og ikke vil smage på den. Men hunden Bølle kan godt lide kål og så vil Lotte alligevel godt smage

Mænd & får

Indholdet af en kurers dagbog fra 2. verdenskrig videreformidles til læseren, og trådene til gamle madtraditioner samt deres betydning for mennesker udgør en central del af bogen. Historien fortælles af kurerens barnebarn og sammenkobler fortiden og nutiden.

Det daglige brød

Essays om vidt forskellige møder mellem mad og tro, næring og nydelse, vin og spiritualitet og brød og krop Indhold: Benny Andersen: Bennys bordbøn. Carsten Berthelsen: Fra klosterbyggeriet - om øl. Sørine Godfredsen: Hvad opvasken gemmer - om mådehold. Kristian Ditlev Jensen: Det daglige brød - om…

Den ensomme gourmet

18 korte episoder med et bestemt spisested eller specifik japansk ret i fokus. Han er handelsmand og færdes i mange forskellige kvarterer over det meste af Japan. Overalt, hvor han kommer, besøger han de lokale spisesteder.