Anonym (ikke efterprøvet)

Sigurd Hoel: Mødet ved milepælen

Begivenhederne i Sigurd Hoels roman »Mødet ved milepælen« finder sted i Norge i 1943. Fortælleren har et hus, der fungerer som tilflugtssted for modstandsbevægslen under den tyske besættelse af landet. Fortælleren, som modstandsfolkene kalder for »den pletfrie«, diskuterer på tilflugtsstedet…

Fastlandet

Fragmentarisk og surrealistisk læseoplevelse efterlader masser af rum for fortolkning. Den korte tekst og illustrationerne fortæller historien om øen, der er blevet afskåret.

Tjenerindens døtre

Vellykket romandebut giver et fint tidsbillede af et vestjysk stationsbysamfund omkring Anden Verdenskrig, præget af rangforskelle, sladder og dobbeltmoral.

Efterårssorg

Fokus er mere på historien, det gådefulde og personerne end på action og spænding i denne psykologiske kvalitetskrimi, som er anden selvstændige del af Skånekvartetten. 

Sensommerjagt

En 5-årig drengs forsvinden og et lille skånsk lokalsamfund danner rammen for en vellykket, velskrevet og flot komponeret psykologisk krimi.

Små påsatte brande

Facaden krakelerer i det bedre borgerskab i dette medrivende drama om hemmeligheder, skrøbelige familiebånd og bristede illusioner.

I al hemmelighed

Endnu en fremragende amishkrimi med Kate Burkholder, måske den bedste til dato.

De efterladte

Rå noir krimi som efterlader læseren tænderklaprende af flere grunde . Schmidt skriver effektivt og kontant. Tonen er rå, og kulden siver ud af siderne under læsningen.

Tilstandsrapport

I Dragsø, en lille by på Djursland, sker der store omvæltninger. Byens største virksomhed skal gennem en foryngelseskur og en rigmand (med ikke helt rent mel i posen) planlægger at anlægge en stor golfbane. Og så dukker der et lig op i grusgraven.

Begravet i stilheden

Familiehemmeligheder ER evigt fascinerende – især som her tilsat russisk mafia, Stalintidens gru – og mord ikke at forglemme.