Anonym (ikke efterprøvet)

Sexmagasinet : vol. 1

Patriarkatets gordiske knude bliver forsøgt løst med en humoristisk og grov streg i et velfortjent opgør med hyggesexisme og indgroet foragt for det feminine.

Det vi vil

Nye strømninger og ideologier fandt langsomt ind i Danmark i tiden efter 1864. Kvindesagen, andelsbevægelsen, folkehøjskolerne m.m. finder fodfæste i og omkring Varde levendegjort af en lille kreds af personer.

Kvinder

Antologi med artikler, forsider og kunst fra bladet "Kvinder", der udkom i en periode på knap ti år. Der sættes fokus på områder, hvor udgiverne mener at der stadig er plads til en debat om ulighed inden for kønnene.

Bitterfissen

Velskrevet, feministisk romandebut fra Sverige om parforhold, forældreskab og ligestilling.

Lélia

Poetisk essay kalder forfatteren selv romanen, som i lange filosofiske breve og dialoger fortæller om den skønne Lélia, der ikke kan elske, og om samtidens (1833) syn på kærlighed og kvindefrigørelse

Karen

Fra februar 1876 til december 1899 følger vi Karens liv, først som pige i huset i Kerteminde, så snydt af handelsbetjent Petersen, dernæst rejsen til Amerika og endelig hendes liv i New York, hvor hun ved flid og dygtighed skaber sig et lykkeligt liv.

Augustas hus

Et århundredes svensk kvindehistorie, om børn i utide og omgivelsernes dom, om ægteskabets varme og kulde, fortalt i rolige og lavmælte skift.

Belejligt bytte

Inspireret af digteren William Wordsworths (1770-1850) skæbne fortælles en romantisk historie om kærlighed under Den Franske Revolution, garneret med et præcist tidsbillede og portrætter af nogle af samtidens engelske og franske kulturpersonligheder