Anonym (ikke efterprøvet)

Med angst og bæven af Amélie Nothomb

Amélie kommer fra Belgien og får i 1990érne arbejde i en stor international virksomhed i Tokyo. Hun er født i landet og har levet dér de første fem år af sit liv.

David Levinskys nye verden af Abraham Cahan

Man fristes til at sige: Bedre sent end aldrig - udkommer denne højaktuelle og rigt facetterede skildring af mødet mellem jødisk Talmud-kultur og røverkapitalistisk industrikultur.

Du lovede, vi skulle hjem af Rushy Rashid

Rushy Rashid har skrevet en spændende og fængslende roman om den længsel mod hjemlandet som hendes forældre og andre førstegenerationsindvandrere lever med i deres nye land.

Oh, Romeo af Merete Pryds Helle

En realistisk samtidsroman om to unge menneskers umulige kærlighed, skrevet over William Shakespeares tragedie Romeo og Julie.

Fugle uden vinger af Louis de Bernières

Et eksotisk, multikulturelt univers udfolder sig i den lille anatolske landsby, men da Det Osmanniske Rige bryder sammen, forandres verden for altid i denne storslåede roman om kærlighed, religion og krig.

Kald det, hvad fanden du vil af Marjaneh Bakhtiari

Skarp og humoristisk beretning om en iransk indvandrerfamilies liv i Sverige set fortrinsvis gennem den seje tenagedatters sarkastiske øjne. Skarp og humoristisk beretning om en iransk indvandrerfamilies liv i Sverige set fortrinsvis gennem den seje tenagedatters sarkastiske øjne.  

Sort te med tre stykker sukker af Renan Demirkan

Solflimmer, varme og sød te – det er Drømmen om Tyrkiet, emigranternes drøm om det gamle land, set fra det  kølige Europa. Vi er i Tyskland en sommermorgen. En ung kvinde ligger på fødegangen og glæder sig til at møde sin lille datter; mens hun venter, snakker hun med sit ufødte barn, og…