Anonym (ikke efterprøvet)

Om skønhed af Zadie Smith

Gnistrende vittig udlevering af amerikansk universitetslivs moralske hykleri men også om smertelige forviklinger kønnene imellem.

Damen med den bemalede hånd

Hindiuistiske guder, stjernebilleder og forestillinger om det lykkelige Arabien tørner sammen i to mænds møde på den indiske ø Elephanta i morsom og poetisk historisk roman.

Broernes by

To danskere fra firmaet Novo Pharma bliver udstationeret i Algeriet. Kan de to danskere gøre en positiv forskel og er gensidig kulturforståelse overhovedet mulig?

På tværs : kunsten at overleve en pakistansk svigermor

Erindringer om et flerkulturelt liv på Københavns Vestegn; Som datter af en dansk mor og palæstinensisk far er forfatteren et omvandrende kultursammenstød; Hun gifter sig og får fem børn med en mand med pakistanske rødder men konflikter med svigerfamilien er så store at parret skilles

Europas ambassade

Europas udfordringer i forbindelse med de store flygtningestrømme udfoldes i et velskrevet rejseessay, som til tider bliver en lang vandring frem mod pointerne.

Søvngængerens guide til at danse

Storslået og meget underholdende slægtsroman om indiske indvandrere i USA. En fortælling med både varme og humor og smerte over det mistede.

Den gyldne søn

Varm, fængslende og gribende roman om venskab, kærlighed og om at vokse op og være splittet mellem to kulturer.

En dag i Cairo

En dansk kvinde er kommet til Cairo i foråret 2011, kort før massedemonstrationer på Tahrirpladsen fører til, at præsident Hosni Mubarak må gå af.