Anonym (ikke efterprøvet)

Dobbeltsyn af Pat Barker

Frygten for terror er blevet en væsentlig del af vores hverdag. Personerne i Pat Barkers seneste roman oplever, hvordan terror påvirker dem selv og deres forhold til andre.

Bagved træet rygge

Sanselig digtsamling kredser om krig, vold og seksualitet i et vævet og smukt sprog. Hvis man giver sig tiden, venter der en ret overrumplende læseoplevelse.

De udvandrede : fire lange fortællinger

Sebald er melankoliens mester. Med ’De udvandrede’ har han skrevet et smukt og sørgeligt værk om emigrantens hjemløse spøgelsestilværelse. Originaludgave: 1995

I hans øjne så jeg døden

Intens dokumentarisk roman om en krigsveteran, der mister grebet om tilværelsen. En vigtig bog, som man bliver klogere af at læse.

Lyden af en hånd der klapper

En tragisk fortælling om fortidens betydning og en meget poetisk historie om, hvad der driver mennesker ud i handlinger med store konsekvenser.

Mareridt i Berlin

Tysklands nederlag i 1945 er baggrunden for denne lille perle af en roman om de fysiske og mentale ruiner, tyskerne oplevede efter krigen.

Hjem

Velskrevet, lidt langtrukken romandebut om at flygte, elske og hige efter et sted at kalde hjem.

Fodspor

Maja Niemanns tyske kærlighed Hermann bor i det dystre DDR; I 1961 får han at vide, at han har en datter i Danmark og han ønsker at se hende. 3. del af: Skyggespil

De døde og de levende

Meget vellykket og velskrevet roman om besættelsestiden i Danmark og tiden efter. Om dét som for nogen starter som en spændende leg men ender i dødelig alvor.