Anonym (ikke efterprøvet)

Dancing Charlie af Lars Johansson

Fantastisk stærk og helstøbt roman om krig og kærlighed, om fortrængning og forsoning Hvis du var lige så begejstret for 'Signe', som jeg var, så kan du glæde dig til Lars Johanssons nye roman.

Tante Ebba og revolutionen

Interessant historie om Ebba Tramp Bechshøft, der var med til at redde 46 sønderjyske soldater i tysk tjeneste fra russisk fangenskab i 1918.

Navnenes hus

I forfatterens femte bog på dansk har han taget fat i de græske klassikere og de stor følelsers magt. En god, gedigen og spændende roman i et smukt sprog.

Kvartet til tidens ende

Krigens rædsler og kunstens frelsende kraft er hovedtemaer i ny dansk roman, som både fryder og frustrerer.

Den smalle vej til det dybe nord

Det er umuligt at yde denne enestående roman om liv og krig, kærlighed og sorg retfærdighed gennem en anmeldelse. Men budskabet er klart: læs den – og forbered dig på at blive dybt berørt.

Ukuelig

Før anden verdenskrig brød ud var Louis Zamperini olympisk langdistanceløber; I 1943 styrtede flyet, hvor han var bombeoperatør, ned i Stillehavet; Sammen med piloten drev han rundt i 47 døgn i en redningsflåde, inden de blev taget til fange af japanerne

Jeg har ikke flere patroner

Mathias P Høeg (1889-1964) må i 1915 gå i tysk krigstjeneste under første Verdenskrig; Han når dog kun at kæmpe i kort tid på Østfronten, inden hans kamp bliver en anden: kampen for at overleve den iskolde intethed i Sibiriens krigsfangelejre

Dancing Charlie

82-årige Niels-Erik vender tilbage til begivenhederne, da 3 unge danskere sammen med 1500 andre krigsfanger i krigens sidste dage sloges for overlevelse på en flydedok i drift på Østersøen. Det handler om skyld og om at forlige sig med fortiden.

Forræderen

15-årige Anna skjuler gennem flere måneder en flygtet russisk krigsfange. Hvis det bliver opdaget, bliver hun stemplet som landsforræder, og Annas bror Felix er fanatisk medlem af Hitlerjugend ...