Anonym (ikke efterprøvet)

Lydia af Monica Ali

Tænk hvis prinsesse Diana aldrig var død? Hvis det hele var ét stort forsvindingsnummer? Hvor ville hun mon så være henne i dag?

Prins Faisals ring af Bjarne Reuter

En sprudlende veloplagt røverroman, fuld af fantasi og dramatik, alvor og lune. Den er skrevet i et levende og varieret sprog med megen dialog. "I det herrens år 1639 kuldsejlede en portugisisk fuldrigger ud for Saint Christophers kyst og forsvandt med mand og mus. På sin vej fra Afrika til den ny…

Broernes by

To danskere fra firmaet Novo Pharma bliver udstationeret i Algeriet. Kan de to danskere gøre en positiv forskel og er gensidig kulturforståelse overhovedet mulig?

Jomfrudans

Nina Kalmer er en ung smuk kvinde, datter af den danske læge på St. Croix, og vi følger hende fra hun ankommer til øen som ung pige til hun 9 år senere forlader den som en voksen og klogere kvinde. 

Mindet om en snavset engel

Den unge Hanna Renström forlader det nordligste Sverige og sejler mod Australien som skibskok - Hun går i land i Mozambique, hvor hun bliver enke og pludselig ejer et bordel med sorte kvinder, hvor den hvide kolonimagts mænd kommer

Den vestindiske arv

I 1829 rejser ægteparret Anna og Thomas Skov fra Flensborg til De Vestindiske Øer for at overtage en sukkerplantage, de har arvet - Deres ideer om plantagedrift og frisindede holdning til slaveriet møder hurtigt stor modstand fra mange sider.

Verdenssamleren

Richard Francis Burton blev kendt som britisk officer i midten af 1800-tallet. Han rejste og udforskede primært i Indien, Arabien og Afrika og blev en fornem eksponent for det kraftigt ekspanderende victorianske England.

Rejse til nattens ende

Det er grimt og lystigt, tragisk og komisk at følge Bardamus og Robinsons rejser fra omkring 1914 og frem. Sproget lyser og bærer den absurde komedie igennem verdens tristesse.  

Knivens æg

En stor vidunderlig ”lægeroman” om kærlighed, håb og begær, der spænder over flere kontinenter og årtier.

Pirater i sigte!

Nancys far er slavehandler, plantageejer og skibsreder, og da han dør, ruineret efter en storm, sendes Nancy til Jamaica. Her skal hun giftes uden sit vidende for at redde brødrenes økonomi. Men et mord tvinger hende på flugt og sammen med slavepigen Minerva kommer hun under piraten Brooms kommando