Anonym (ikke efterprøvet)

Paradis

Paradis flytter verdensblik og tankebaner langs solens meridian.

Imperiets børn

Hermann afdækker en mørk side af dansk kolonihistorie i sin overbevisende analyse af den såkaldte modernisering og danisering af Grønland.

Græd ikke, barn

Kenyas mest fremtrædende forfatter skildrer en barndom i kolonialismens skygge i gribende debutroman, som nu endelig er udkommet på dansk.

En drømmemagers fødsel

Østafrikas nobelprisdarling afslutter sin erindringstrilogi med at tage hul på forfatterlivet og kradse i den strukturelle racismes fernis med en blød negl.

Rød mand/Sort mand

En storslået, sanselig og meget velfortalt historie om det ulykkelige møde mellem den grønlandske og danske kultur. Kim Leine har leveret endnu et pragtværk.

De toneangivende

Prisvindende og farverig fransk roman om kultursammenstød og magtspil i 1920’erne.

Emma Gad for hvide af Anne Neye

Emma Gad for hvide er en satirisk guidebog, der henvender sig til dig, hvide menneske, der er i tvivl om, hvilket hvidt ben, du skal stå på i en kompleks verden. Anna Neye giver dig gode råd til, hvordan du skal gebærde dig i en multikulturel verden, og indfører dig sjove og spændende emner som…

I fortolkerens hus

Andet bind af den store afrikanske forfatters lavmælte erindringstrilogi om opvæksten i Kenya efterlader et stort indtryk.

Drømme i krigens tid

Den ene uforglemmelige scene efter den anden afløser hinanden i disse stærke barndomserindringer fra Kenya under kolonistyret. Centralt står en kultur under pres og drømmen om en uddannelse.