Anonym (ikke efterprøvet)

Sønderby, Knud - Midt i en Jazztid

Anmelderne var bestyrtede, da Knud Sønderby udgav Midt i en jazztid i 1931. Men for samtidens unge ramte romanen en sanselighed, som de kunne genkende sig selv i.

Kun slutningen mangler af Knud Sørensen

Knud Sørensens erindringer er hverdagsagtige og indsigtsfulde kapitler fra et engageret menneske. Knud Sørensens anden erindringsbog fortsætter i kronologien efter han forlod København med kone og to børn.Nu er han blevet bosat og arbejder som landinspektør i Nykøbing Mors.

Den hellige Knud af Maria Helleberg

Danmarkshistorie i romanform: spændende skildring af mordet på Knud den Hellige i Odense i 1086 – oplevet og fortalt af kongens tro væbner Valdemar, stamfader til slægten Dane. Romanens udgangspunkt er et vikingetogt til England, hvor Valdemar bliver taget til fange af den engelske kong Vilhelm…

Under kommando af Knud Erik Pedersen

Lån bogen på I gedigen sædeskildring fortælles varmt og medlevende om Esben og Lise, der er nyuddannede lærere, venter barn og har 16 måneders værnepligt foran sig. Det er Danmarkshistorie med jysk udgangspunkt. Vi befinder os sidst i 50’erne i sidste århundrede. I den kolde krigs tid, i…

Digterne omkring Limfjorden af Knud Sørensen

Udrustet med en bil og en fiktiv kvindelig passager fra Københavns-området er Limfjordsdigteren Knud Sørensen taget på udflugt rundt om Limfjorden for at besøge 'stederne'.