Anonym (ikke efterprøvet)

Clemens Meyer: Natten - Lysene - Volden

DER ER IKKE meget at le ad i Clemens Meyers prosasamling »Natten - Lysene - Volden«. Men hvor er den dog en læseværdig. MED STÆRKE SANSNINGER, et musikalsk og præcist sprog og overbevisende dialoger beretter Clemens Meyer om skyggeeksistenser i det tidligere DDR: Spillefugle, kriminelle, voldsmænd,…

Huset ved kysten af Anita Shreve

Lån bogen på Nygifte Honora og Sexton Beecher slår sig i sommeren 1929 ned i et hus ved kysten i New Hampshire i USA. Sexton sælger kontormaskiner, og Honora passer hjemmet. Fremtiden ser lys ud, men børskrakket i 1929 får alvorlige følger for det unge par.

Farfedt

Jonas Reppels prekariat-digte er en både rørende og anstrengende knækprosa-oplevelse af fattig ensomhed, svigt og frustrerende uformåenhed. 

Vredens druer

Også for nutidens læsere er den nyoversatte, amerikanske klassiker en hjertegribende historie om dyb armod og kynisk udnyttelse af arbejdskraften i USA under den store depression.

Lysets jord

Formen overskygger, og mange af digtene falder til jorden som blade ved årstidsskiftet. Men i ny og næ formår en strofe at hænge fast – også i bevidstheden.

I ruiner

Pape vil meget med sin sidste roman i Amager-trilogien, men stråler i sine miljøbeskrivelser, hvor man mærker hans indgående kendskab og kærlighed til Amager.

Andre hunde

Theisen leverer et overbevisende og barsk bid om forviklede forhold i et grønlandsk samfund set fra en uvidende dansk iagttager.

Vejviseren bløder

Lulu Marie skildrer et menneske uden kurs i denne syrede og fine digtsamling, som skildrer livets trivielle overdrev.

Manden i min seng

Fantastiske tegninger tager læseren med til Londons mindre glamourøse nabolag med et persongalleri, der har betydeligt flere lag end den gennemsnitlige tegneseriekarakter.