Anonym (ikke efterprøvet)

Klassesamfundet i europæisk litteratur

Flere europæiske forfattere fra underklassen brager igennem med stærke portrætter af et liv i arbejder- og underklassen. Forfatterne skriver fra en position, hvor de vil formidle afmagten og selve følelsen ved at komme fra en mindre privilegeret position.  Det er barsk læsning, der giver…

Pio af Kristian Himmelstrup

I Himmelstrups romanbiografi fremstår socialdemokratiets fader Louis Pio som både visionær pioner, fantast og forræder i fortællingen fra fængselscelle til utopiske socialistiske kolonier i Amerika. Louis Pio voksede op i en brydningstid og blev selv en stor faktor i tidens politiske udvikling.…

En uretfærdig tid

Meget vellykket og realistisk historisk roman om forholdene for kvindelige arbejdere i København i slutningen af det 19. århundrede. 

I en skov af sumak

Samtidsroman med musik, sjov tobak, frisind og Vietnamdesertører er skrevet i et fantastisk flot sprog. Klaus Östergren har klassikerpotentiale.

Arbejdsnæver

Jan Kristoffer Dale giver i sin novellesamling en fremragende beskrivelse af manden, der er skvattet ned af livets stige. Et troværdigt portræt af en udsat gruppe.

Rakkerpakhuset

Se godt på nøglehullet på romanens forside, og du kommer med på en kigger ind i Rakkerpakhuset, hvor man nærmest kan smage, lugte og føle hverdagslivet i 1950erne.