Anonym (ikke efterprøvet)

Blixen, Karen - Babettes gæstebud

Fortællingen om den franske flygtning Babette, der er strandet i et afsides norsk sogn, er et fremragende eksempel på Karen Blixens ’storytelling’, når den er bedst.

Ingen sang om kærlighed af Karen Duve

117 kg’s dame sidder i et fly fra Hamburg til London og delagtiggør læserne i sine fornøjelige erindringer om opvæksten i 1960’ernes Tyskland.

Mine syvogtyve sansers elskede af Karen Fastrup

Karen Fastrup slog sit navn som forfatter fast med den meget roste debutroman ”Brønden” fra 2000. De høje forventninger efter denne yderst læseværdige debut indfries godt med ”Mine syvogtyve sansers elskede”, hendes roman nr to, der er en medrivende historie om kærlighedens og kroppens landskaber.

Drømmen om Ngong af Lennart Hagerfors

Romanen tager sit udgangspunkt i Skåne i Bror Blixens ungdom. Allerede på det tidspunkt var han glad for kvinder,  men betages af og forelsker sig i Karen Blixen. Mange kender "historien" om dem og deres mislykkede ægteskab i Afrika fra de mange bøger der er skrevet af og om Karen Blixen.

En kvindes historie

Claes Kastholm Hansen fortæller sin mor Karen Fjelstads (f. 1921) historie med vægt på besættelsestidens og efterkrigstidens retsopgørs betydning for hendes skæbne, der endeligt blev beseglet af to mænd, ægtemanden og den tyske soldat, hun forelskede sig i.