Anonym (ikke efterprøvet)

Stemmer fra det socialt skæve samfund

Den aktuelle danske samtidslitteratur giver i stigende grad stemme til mennesker, der lever med konsekvenserne af social ulighed. Litteraturen inviterer til at sætte sig i de udsattes sted og…

Vejen til velstand - marked, stat og utopi

Videnstung, detaljeret og meget omfangsrig bog gør op med den traditionelle fortælling om gårdmænd og andelsbevægelsen som de væsentligste bidragydere til Danmarks velstand.

Kapital og ideologi

Intet er uvedkommende i Pikettys omfattende analyse af ulighedernes historie.

Moder vækst

Vækst er et vidtfavnende ord, der i digtsamlingen bliver undersøgt så grundigt og poetisk, som det nok aldrig er blevet før.

Intet bliver som før: kapitalisme vs. klima

Forfatteren gør op med miljøpolitik, vækststrategier og markedsøkonomi, diskuterer manglen på effektiv indsats overfor påviste klimaforandringer og voksende ulighed og argumenterer for fundamentale ændringer i vores måde at håndtere den nuværende udvikling

23 ting man fortier omkapitalismen

"23 ting man fortier om kapitalismen" er en lettilgængelig bog med et alvorligt emne: kapitalismens væsen.Med underfundig humor viser den tonegivende økonom Ha-Joon Chang, at alle økonomiske valg også er politiske valg, og at det er på tide at tale ærligt om dem.

Kruso

’Kruso’ er en storslået og fabulerende roman om DDRs sidste dage, som de udspiller sig på et lille hotel på øen Hiddensee vest for Rügen.

Gaven - Tænkepauser

"Sig det med blomster", lyder Interfloras motto, men forretningen har ikke patent på ideen. Vi har givet gaver i millioner af år for at opbygge, bevare og bryde vore forbindelser til hinanden. Men en bemalet mælkekarton kan kun børn slippe af sted med, og en bårebuket til et bryllup falder næppe i…

Amok

Adam Brandt er Mesterkok; Han bader i anerkendelse og respekt for sin sublime kogekunst, og i kulissen står Michelin-guiden klar med den tredje stjerne til hans altid fuldt bookede restaurant, AMOK.