Anonym (ikke efterprøvet)

Irland - Irske stemmer

Har man én gang besøgt Irland og byen Dublin, er man besat af landets charme, venligheden - og af dens litteratur. Få byer er så fremtrædende i litteraturen som Dublin.

En charmerende mand af Marian Keyes

Verden går i stå for mindst fire kvinder da de hører at Paddy de Courcy skal giftes. De havde alle håbet på at de var den eneste ene.

Dublinfolk af James Joyce

Mennesker i Dublin er som mennesker andre steder, og i disse noveller fortælles hvorledes: hvis verden og omgivelserne får magten over én, må man for enhver pris forsøge at bryde ud ... Åh, nej, James Joyce kan da umuligt være inspirerende rejselæsning!! Han er jo ikke til at læse!! Jeg indrømmer…

Quentins af Maeve Binchy

Roman fra Dublin ... Nogle mennesker bedrager dig, og andre samler dig op. Også selvom de har deres egne problemer at slås med. 'Quentins' i en nøddeskal.

Skoven af Tana French

Fantastisk velskrevet og yderst spændende, men grum krimi om forsvundne børn og mord.

Knorten fra Cork af Chet Raymo

Familiekrønike om en dværg i Irland, der kigger stjerner og fængsler og bevæger os med sine poetiske refleksioner over verdensrummet. Og eksistensens vilkår. En moderne variant af eventyret om skønheden og udyret. Anbefalet af bibliotekar Birgitte Tindbæk, Gentofte Bibliotekerne

Tehuset på Mulberry Street af Sharon Owens

Scenen er en slidt cafe i Belfast, hovedpersonen er Penny, der driver den med sin mand. Vi følger hende og cafeens gæster gennem et års op-og nedture.  Her er dømt ultimativ hygge.

Under dynen af Marian Keyes

Marian Keyes gør det igen: Skriver en bog, som får læseren til både at grine og blive rørt selv om, det ikke er en typisk chick-lit roman, men en slags erindringer i essayform.

Paula Spencer af Roddy Doyle

"Jeg er alkoholiker. Jeg har ikke drukket i fire måneder og fem dage". Stærk roman om en kvindes kamp for et værdigt liv.