Anonym (ikke efterprøvet)

Yasmina Khadra: Sirenerne i Bagdad

»Min bog handler ikke om terrorisme, men om menneskelig skrøbelighed, vrede, ydmygelse, frygt og af og til håb. Den handler om krigen i Irak«, har den algeriske forfatter Yasmina Khadra sagt om »Sirenerne i Bagdad«. Langt de fleste vestlige litteraturkritikere har dog tolket bogen som en fortælling…

Sirenerne i Bagdad af Yasmina Khadra

Fra følsom ung litteraturstuderende mand til kynisk selvmordsbomber. Ekstremt vedkommende og vigtig roman om konsekvenserne af Irakkrigen.

Bagdads løver af Brian K. Vaughan

Historien kan læses som en allegori over krigen i Irak – og mange andre krige. Under det amerikanske bombardement af Bagdad i foråret 2003 bliver den zoologiske have ramt. Fire løver slipper ud, og historien ”Bagdads løver” bygger på denne virkelige hændelse. Zill er lederen af løveflokken. De to…

Det sidste testamente af Sam Bourne

Fascinerende blanding af Mellemøst thriller og religiøse konspirationsteorier – guf for læsere af Dan Brown og lignende forfattere.

Flygtningen af Olav Hergel

Højaktuel, spændende og satirisk politisk thriller fra dagens Danmark. Den handler om terror, flygtninge og menneskelig anstændighed.

Selvmordsaktionen af clausbeck-nielsen.net

"...men Nielsen & Rasmussen troede, ganske som deres amerikanske kolleger, at det kunne lade sig gøre, at verden lod sig ophøje fra et fragmenteret miskmask af diktaturer, tidsaldre og alle former for ufrihed til et universelt hele, en højere orden: Demokratiet."

Det endelige opgør af Elisabet Svane m.fl.

Her er en virkelig højaktuel bog om krigen i Irak; redaktionen sluttede den 28.2, så den udkom samtidig med at krigen brød udTo journalister fra Ekstra Bladet og deres redaktør Hans Engell har skrevet en overskuelig og god lille bog om baggrunden for krigen. De beskriver både den uhyggelige,…

Shingal

Forfatter Tore Rørbæk og tegner Mikkel Sommer står bag dette grafiske vidunder, der bearbejder folkemordet på ezidierne (yazidierne), som fandt sted i august 2014, kort tid efter Mosul faldt, og det islamiske kalifat blev udråbt i Irak af Islamisk Stat.