Anonym (ikke efterprøvet)

Flokdyr af Dorte Holm

Fem forskellige mennesker, fem forskellige liv, fem forskellige kriser, fem forskellige reaktioner = én flok og ét venskab.

Blå blå øjne af Toni Morrison

src="https://www.liI 50ernes USA var der endnu ikke noget der hed ”Black is beautiful”… Anbefalet af bibliotekar Birgitte Winzentsen, Holbæk Bibliotek

Kalak af Kim Leine

Debutanten Kim Leines personlige beretning om et liv som incestoffer og stofmisbruger er barsk, men samtidig opløftende og livsbekræftende. Sprogligt er bogen i verdensklasse.

Efterspil af Peter Robinson

Voldtægt, mord og børnemishandling – her præsenteres vi for uhyrlige grusomheder, men skildret så det er til at holde ud: Underspillet og med stor psykologisk indsigt.

I tilfælde af død ved lynnedslag af Gail Anderson-Dargatz

src="https://www.liRealistisk og stemningsmættet roman, fortalt med en 15 årig piges øjne, der underbygger og illustrerer følelser og stemninger ved hjælp af magiske elementer. Realistisk og stemningsmættet roman, fortalt med en 15 årig piges øjne, der underbygger og illustrerer…

At finde vild af Lis Vibeke Kristensen

Medlevende og storslåede portrætter af fire spændende og meget forskellige livsforløb, som krydser spor. De fire finder vej, mens det ser ud, som om de helt og aldeles er faret vild.