Anonym (ikke efterprøvet)

Tingenes tilstand af Lisbeth Brun

Den 35-årige Kristina ser tilbage på sit forliste ægteskab og på sin opvækst. En velfortalt og charmerende kvindelig udviklingsroman med mange små sidehandlinger.

Meter i sekundet

Stine Pilgaard har skrevet en sprogligt veloplagt komedie om kærlighed og normalitet og om at blive voksen i Vestjylland.   

Det vi vil

Nye strømninger og ideologier fandt langsomt ind i Danmark i tiden efter 1864. Kvindesagen, andelsbevægelsen, folkehøjskolerne m.m. finder fodfæste i og omkring Varde levendegjort af en lille kreds af personer.

Hvad mener du med vi

Skyggebjerg kan som ingen anden skrive tingene præcis som de er. Hans anden roman er ren røv at trutte. Værsgo: Et stykke med virkelighed. Læs den, før du tager på højskole.

Op mod strømmen

I denne velskrevne erindringsbog møder vi en erfaren og dygtig venstrepolitiker, der vægter sine grundtvigianske idealer højere end politisk opportunisme.

Den gule plet

Seks mennesker skydes ned under morgensamlingen på Grønbæk Højskole, og da forstanderens søn begår selvmord i umiddelbar forlængelse af skyderiet, virker sagen klar - Kriminalkommissær Berg er dog ikke overbevist og beder Mona Lisa Kirk om hjælp

Tingenes tilstand

Kristina er flyttet fra sin norske ægtemand Sverre, og sidder nu alene i et lille hus ved elven og leder efter sig selv som menneske og ikke som rollehavende i familiekrøniken

Højskolebarnet

Elias Bredsdorff (f. 1912) fortæller om sin opvækst på Roskilde Højskole som søn af forstanderen Thomas Bredsdorff, og om sit opgør med religionerne