Anonym (ikke efterprøvet)

Bogen om Blanche og Marie af Per Olov Enquist

En gribende roman om kærlighedens inderste gåde fra den begivenhedsrige periode omkring 1900. "Bogen om Blanche og Marie" er en poetisk dokumentarroman om Blanche Wittman og Marie Curie. Bogen er blandt andet skrevet over Blanches notesbøger, "den gule bog", "den sorte bog" og "den røde bog",…

At ride på enhjørninger

Livet på kræftafdelingen for børn er skildret i billedbog, der fortæller fint om, hvordan det er at tabe sit hår, få sondemad og have kvalme. 

Midnatsbanden

David Walliams forener humor og nonsens med hospitalsindlagte børn i en forrygende historie om en gruppe børn, der sætter sig for at besejre de onde voksne.

Lyngtarm

Krop, maskiner og hjælpemidler flyder sammen i dette velskrevne sygdomsforløb, hvor både de indre og ydre omstændigheder emmer af afmagt.

De udvalgte

Romanen udspiller sig på institutionen Spiegelgrund, hvor nazisterne placerede rigets overflødige børn, og er endnu et rædselsvækkende kapitel fra Anden Verdenskrig.

De søvnløse

Kim Leine udfolder alle sine sproglige og litterære talenter i en generøs og humoristisk fortælling, der foregår i et døgn på et sygehus i en lille bygd i Østgrønland i 2025, mens krigen raser i Europa.

Under huden

Den 18-årige Patrick opdager noget mystisk under en dissektion på sit anatomistudie. Han har problemer med at blive troet på pga. sit Aspergers syndrom og så bliver det farligt for ham.

Jeg er her stadig

Elsa har været ude for en ulykke, der har lænket hende til en hospitalsseng i dyb koma. Thibaults bror har i fuldskab kørt 2 unge piger ihjel og ligger nu kvæstet på samme hospital. Ved et tilfælde ender Thibault på Elsas stue og et særligt bånd opstår imellem dem

Lever

Selvbiografisk roman om en ung mand, som på grund af en livstruende leversygdom står foran en levertransplantation.