Anonym (ikke efterprøvet)

Dansk horror efter 2015

Gys og horror har i mange år været en overset genre i Danmark. På det seneste har den dog fået en renæssance, ikke mindst fordi der er dukket en lang række spændende danske forfattere op. Listen her er et udvalg af de bøger, der er udkommet efter 2015.

Klassisk horror

Gys og horror som genre kan spores helt tilbage til 1700-tallet, hvor den opstod som en modpol til oplysningstidens rationalisme. I 1764 udkom 'Slottet i Otranto' af Horace Walpole, der er blevet udnævnt til at være den første gotiske roman af litterær værdi. Siden er der udkommet et hav af…

Udenlandsk horror efter 2009

Listen her indeholder et udvalg af gode udenlandske gys og horrorfortællinger, der er udgivet efter 2009. Forfattere som Stephen King og Dean Koontz m.fl. er kun repræsenteret med enkelte titler, da listen ellers vil blive alt for omfattende.

Necropolis af Patrick Leis

De døde genopstår, og verden går næsten under, når Patrick Leis inviterer læseren ind i Necropolis.

Kødets afveje af Anders Hoberg

En plettet penis kaster Nicolai Svaneborg midt ind på kamppladsen i den evige kamp mellem godt og ondt. Spændende dansk debut.

Forbandelsen af Johanne Hildebrandt

Chicklit-gyser som vil egne sig perfekt til underholdende og uforpligtende sommerhuslæsning Hvad gør man, når man finder et samisk moselig i det nordlige Sverige?

Den gode amerikaner af Hans Schmidt Petersen

Uskyldig leg i tusmørket omkring Landbohøjskolen, bålafbrænding i gaderne, religiøs fanatisme og dagligliv rystes sammen i denne forrygende anderledes og sært foruroligende roman.

Imitator af Patrick Leis

En spændende og letlæst thriller om Jonas, som er en ganske almindelig teenager, indtil han en dag finder en stor tudse i skoven. Der er noget særligt ved tudsen, og snart begynder Jonas at ændre sig.

Farven fra rummet af H. P. Lovecraft

Kultforfatteren H. P. Lovecraft genudgives nu af Science Fiction Cirklen. "Farven fra rummet" indeholder fem udvalgte noveller med efterskrift af Niels Dalgaard  - det er kræs for Lovecraft-fans.