Anonym (ikke efterprøvet)

Romaner fra 2. verdenskrigs koncentrationslejre

Den 27. januar 1945 blev den største af Nazi-tysklands koncentrationslejre befriet. Den 27. januar er blevet international minde- og mærkedag for ofrene for Holocaust og andre folkedrab. Dagen skal sikre en fortsat viden om folkedrab, men den er også en påmindelse om, at folkedrab ikke er et…

Dommens dag af Sam Bourne

Sam Bourne fortsætter med at levere voldsomt underholdende og medrivende romaner inden for en genre man kunne kalde komplot-thrilleren.

Cilkas rejse

Rystende biografisk roman om Cilka, som overlevede både Auschwitz og Vorkuta Gulag i Sibirien, er samtidig en historie om kærlighed og medmenneskelighed.

Afhopperne

Dokumentarisk beretning om to jødiske familier, som overlevede nazisternes koncentrationslejre og senere flugten fra kommunisternes totalitære stat. Barsk og uafrystelig læsning og en meget vigtig bog.

De heldige

Historien om den polsk-jødiske familie Kurc og deres oplevelser efter tyskerne invaderede Polen i 1939 er uforglemmelig og gribende og samtidig meget velskrevet.

Dødens bolig : Auschwitz-Birkenau

Imponerende dansk bog om Auschwitz-Birkenau går i detaljer om lejren, som er blevet synonym med holocaust og nazisternes ondskab. Værket vil blive stående i mange år som en påmindelse om de ord, som står på det store mindesmærke i Dachau: NIE WIEDER.

Tatovøren fra Auschwitz

Biografisk roman om Lale Solokov, som tilbragte tre år i Auschwitz, er en grusom beskrivelse af livet i lejren, om ondskab, sult og fornedrelse, men også om medmenneskelighed, venskab og kærlighed.