Anonym (ikke efterprøvet)

Realiteterne er et råstof

Interview. Konflikterne og problemerne i mine bøger er abstrakte, men for at give dem liv, er jeg nødt til at bruge virkeligheden som et virkemiddel, siger Siegfried Lenz   Siegfried Lenz  er den realistiske fortællekunsts store mester i moderne tysk litteratur. Igen og igen har han…

Mellemvægt af Kim Fupz Aakeson

"Mellemvægt" er en godt skrevet historie om helt almindelige mennesker i Danmark. Den er sjov, morsom, trist og maner ofte til eftertænksomhed, når den beskriver nogle af hovedpersonernes problemer.

Den sorte rose af Birgit Pouplier

Denne roman har alt - stærk kærlighed - glæde - sorg - indvandrerens problemer med den nye verden og den fremmede kultur

Kære Henning

Britta Helbeks (f. 1950) beretning om at være pårørende til et menneske med senhjerneskade. Fortællingen består af breve skrevet til Henning, blandet med udtalelser fra andre pårørende til hjerneskadede og fagpersoner. Forløbet rækker fra ægtemanden Henning som 55-årig viser de første tegn,…

Der brænder en ild

Holmegaard Glasværk i 1970'erne - en glasmager rammes af en hjerneskade, og hele familien må forsøge at fortsætte livet med de alvorlige konsekvenser det har; psykisk, socialt og økonomisk.

Termin af Henrik Nor Hansen

Med sine 85 sider er romanen umiddelbart en overskuelig lille sag. Men den er som kviksølv: Et giftigt spejl i dråber med langt større massefylde, end man først lige tror.

Et helt nyt liv

Sarah er en travl, 37-årig karrierekvinde med 3 små børn - Efter en bilulykke får Sarah en hjerneskade, neglekt, der fratager hende evnen til at orientere sig mod venstre - Det er svært at vænne sig til et liv som handicappet, men Sarah har et galgenhumoristisk overskud og god støtte i sin…

Du forsvinder

Christian Jungersens page turner byder på en stor læseoplevelse og inviterer til diskussion om, hvornår mennesket styres af neurologi eller den frie vilje.

Værelset

Et stilfærdigt portræt af Onkel J. bliver til en beskrivelse af et helt land, Vesttyskland, i denne meget velskrevne hjemstavnsroman.

Fordrivelsen

Foruroligende psykologisk drama om Andreas, der efter en ulykke ændrer personlighed og langsomt mister sine nærmeste. Saalbach er tilbage i topform!