Anonym (ikke efterprøvet)

Hans Scherfig: Det forsømte forår

Hans Scherfigs »Det forsømte forår« er det bedste argument mod den sorte skole. I dag er verden blot en helt anden end den tid, Scherfig skrev om (omkring 1920). Heldigvis kan man sige - men næppe kun. Og derfor behøver vi vil slet ikke sådanne argumenter mere. I en tid, hvor lærere må kæmpe…

Hans Scherfig: Frydenholm

'Frydenholm' er Hans Scherfigs subjektive beskrivelse af besættelsestidens forløb fra 1940 til 1945. Centralt i romanen står arrestationen af de danske kommunister, der skete på Nazi-Tysklands foranledning og med det officielle Danmarks ganske beredvillige deltagelse.

Hans Scherfig: Den forsvundne fuldmægtig

Der er bøger, man har læst i sin ungdom, og som altid vil hænge i bevidstheden. Hans Scherfigs »Den forsvundne fuldmægtig« er en af disse for mit vedkommende.

Scherfig, Hans - Det forsømte forår

'Det forsømte forår' er Hans Scherfigs tredje roman, udgivet i 1940. Bogen er ved første øjekast lille og uanselig: Den fylder et godt stykke under 200 sider, sætningsobygningen er ligefrem og sproget enkelt og lettilgængeligt. Men ingen skal lade sig narre. 'Det forsømte forår' brænder sig fast med…

Scherfig, Hans - Frydenholm

I 'Frydenholm' former Scherfig et uhyre vidtspændende persongalleri, der tilsammen tegner et bredt og kritisk billede af Danmark og danskerne under krigen.